Gyermeknap a Családok Átmeneti Otthonában

A Szent Vince Otthon Családok Átmeneti Otthonának gyermeknapi programjai csaltak mosolyt a gyermekek arcára 2022. május 27-én.

Gyermek zsivajtól volt hangos az intézmény udvara. Volt zene, tánc és rengeteg nevetés.  Számos színes program gazdagította a napot. Kora délelőtt a szülők és a dolgozók előkészítették a terepet a gyermeknapra. Voltak, akik tüzet raktak a bográcsozáshoz, illetve a főzéshez szükséges alapanyagot készítették elő. A konyhát a friss sütemények illata járta át. Mások az udvar és az épület dekorálásában vettek részt. Mire elkészült az ebéd, a gyermekek is hazaérkeztek az óvodából és az iskolából. A közösen elfogyasztott ebéd után vidám délután vette kezdetét. A gyermekek nagy meglepetésére egyszer csak besétált az udvarra egy kis póniló a gazdájával. A szelíd lovacskát minden gyermek kedvére megsimogathatta és felülhetett a hátára. Megható volt látni a gyermekek boldogságát, a sok csillogó szempárt. Mindez a felnőttek szemébe örömkönnyeket csalt. A délután hátralevő részében önfeledt játék vette kezdetét. Lehetett ugrálni a trambulinon, voltak ügyességi játékok, a nagyobbak ping-pongoztak. Nagyon tetszett a gyermekeknek az arcfestés, sorban készültek a gyurmafigurák. A szülők örömmel segítettek gyermekeiknek a gipszfigurák festésében. Egy gondozó vezetésével és nagy nevetéssel vette kezdetét a „seprűtánc”, majd elindult a „vonatozás” is. Együtt táncoltak, énekeltek a gyermek és a felnőttek.

Elmondhatjuk, hogy a gyermekek ünnepén egy feledhetetlen élményben volt része mindenkinek a Családok Átmeneti Otthonában.

Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani minden kedves támogatónknak, akik hozzájárultak a gyermeknapi program megvalósulásához!