Fertőtlenítés honvédségi segítséggel a Jerikó és Emmausz Házakban, mely vidám majálissal párosult

Hozzátartozói meglepetés
Hozzátartozói meglepetés

Kedves Hozzátartozók!

Örömmel adom hírül, hogy az Operatív törzs által szervezett és a Magyar Honvédség által kivitelezett, idősek otthona fertőtlenítése megtörtént  2020. 05. 04-én, a XXIII. János Otthon székhelyén lévő Jerikó és Emmausz Házakban. Ennek köszönhetően a közösségi helyiségek, mint lépcsőházak, kápolnák, közös vizes blokkok, öltözők, ebédlők, tálaló konyhák, orvosi és nővérszobák, foglalkoztatók, izolációs szoba fertőtlenítését végezték a katonák. Mivel az apartmanok többsége egy ágyas, a lakók teljes elkülönítés megoldott, így ezen apartmanok fertőtlenítését szakmailag nem tartottuk indokoltnak. Ugyanakkor a teraszokat, kerti járdákat, padokat fertőtlenítették a katonák.

Köszönet a Honvédség munkatársainak, akik szolgálatukkal segítik a mi munkánkat a járvány megelőzés területén.

Köszönet minden Munkatársamnak, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megóvják a ránk bízott időseinket, miközben igyekeznek a legnagyobb harmóniát megteremteni számukra, ebben a mindannyiunk számára kihívásokkal teli időszakban. Minden részleg munkatársai segítették a házak előkészítését és lakóink együttműködőek voltak, hiszen tudják, hogy az ő egészségük megóvása érdekében dolgozunk.

Mindannyiunk számára sok kihívást hozott és hoz a járványügyi helyzet, de mindenből lehet valami jót kihozni! Mi egy ilyen „tréningben” vagyunk munkatársaimmal. Ugyanezen a napon volt a Názáret Ház telephelyünk fertőtlenítése is, ahonnét több mint nyolcvan idős, demenciával élő lakót kellett az udvarban elhelyezni. Ez nem kis kihívást jelentett számunkra, de egy fantasztikus nappal ajándékozott meg bennünket a Gondviselő. Majálist szerveztek munkatársaim vidám zenével, játékokkal, gyógytornával a szabadban, melyről a Názáret Ház híreinél olvashatnak. Ez minden energiánkat lekötötte, de nem szerettük volna, ha a jobb fizikai állapotban lévő székhelyünk lakói kimaradnak a vidám majálisozásból. Ezért mentálhigiénés munkatársaink másnap kedden megszervezték a székhely udvarában is a vidám májusi kerti partit, melyről az alábbiakban hírt adnak.

Intézményünk kapuján vidám kiírással hirdetjük, hogy „Mindannyian jól vagyunk!” Egy kedves Hozzátartozó, anyák napjára hasonló kiírással lepett meg bennünket. Nagyon megható, köszönjük! Ez a gesztus is azt hirdeti, hogy a szeretet leleményes és minden nehézségen túl mutat.

- Balog Józsefné intézményvezető -

Éljen május elseje!

Május elseje a munka ünnepe, egyben katolikus ünnepnap is, munkás Szent József napja. Az intézményünkben a Jerikó Ház és Emmausz Ház majális ünnepségünket mi is megtartottuk a lakóinkkal. A közös virágzó és zöld udvarunk adta meg helyszínét ennek az alkalomnak. Reggeli készülődéseinket kíváncsi és fürkésző szemek kísérték az ablakon keresztül. Volt olyan lakó is, aki segített a helyszín díszítésében. Minden lakónkban érződött az izgatottság, a vágy, hiszen a járványveszélyből adódóan a csoportos rendezvényeket az elmúlt időszakban nem tudtuk megtartani. A várva várt pillanat délután kettő órai kezdéssel indult, de már előtte megtelt a helyszín. A tavaszi hangokkal vegyült  lakóink zsibongása. Mindenki széles mosollyal köszöntötte egymást és foglalta el megszokott helyét a szabadban, közben halk népi és tavaszi zenével indítottuk a programot. Miután köszöntöttük lakóinkat, elkezdtük a régi majális ízek felelevenítését, melyet egy érzékszervi fejlesztő játék keretén belül kiviteleztünk. Majdnem mindenki felismerte és örömmel fogadta a régi elfeledett ízeket. A medvecukor intenzív íze lepte meg először lakónkat, kóstoltunk mézes puszedlit, pille cukrot, vattacukrot, krumpli cukrot, törökmézet, mézes kalácsot, mellé még kóstolhattak, zizit és banános csokoládét. Ezt követően egy majálissal kapcsolatos vetélkedő kérdésekkel tettük színesebbé napjukat, melyet a versenyszellem jegyében válaszoltak meg lakóink, ízes és kedves történetekkel fűszerezve. Megérkezett zárásként a majálisi ünnepségeken megszokott étel és ital, a sör és virsli. Nagy örömmel és jó étvággyal fogadták lakóink, igazi családias hangulatban fogyasztották el, mely igazán méltó és hálás befejezése volt az együtt töltött napunknak.

- Bartók Márta és Főcze Bernadette mentálhiginénés munkatársak -