Elindult a jelentkezés a szociális vezetőképzésre

Örömmel értesítjük a tisztelt kollégákat és érdeklődőket, hogy elindult a jelentkezés a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Katolikus Szeretetszolgálat által közösen szervezett szociális vezetőképzésre.
A képzést a 25/2017. (X. 18.) EMMI rendelet, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2018. szeptember 4-5-i döntése értelmében a két szervezet együttműködésben fogja megvalósítani.

A képzések regionálisan kerülnek megszervezésre, régióként minimum egy helyszínen, tehát idővel minden régióban elindulnak a képzéseink.
Szeretném kiemelni, hogy az országban elsőként szociális alap vezetőképzések is indulnak, a mester vezetőképzések mellett.
Egy képzés 3 alkalomból áll, az alap szintű képzések 2, a mester szintűek 3 naposak. A jelentkezési felületen a képzési alkalmak első napja van feltüntetve, alap szinten a következő napot, mester szinten a következő két napot is magában foglalja egy-egy alkalom.

Ez úton is szeretnék felhívni figyelmüket a 25/2017. (X. 18.) EMMI rendelet következő szakaszára:
„20. § (1) Az e rendelet hatálybalépésének napján vezetőképzésre kötelezett és szociális vagy pedagógus-szakvizsgával rendelkező személy első képzési időszaka 2020. december 31-éig tart. Az e rendelet hatálybalépésének napján vezetőképzésre kötelezett és szociális vagy pedagógus-szakvizsgával nem rendelkező személy első képzési időszaka - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - 2019. december 31-éig tart. Az első képzési időszak alatt az alapozó képzést kell teljesíteni.”

A jelentkezés az OJKF rendszerben történik, amely az alábbi internetcímen érhető el:
https://ojkf.szgyf.gov.hu/

A regisztrációval, belépéssel és a rendszerrel kapcsolatos kérdéseikkel, technikai problémáikkal kapcsolatosan a következő email címen tudnak segítséget kérni:
ojkf@szgyf.gov.hu

A képzés szervezésével (pl.: helyszínek, időpontok, stb.) kapcsolatos kérdéseikkel a következő email címen tudnak érdeklődni:
vezetokepzes@szeretetszolgalat.hu

További információk a képzésről az alábbi internetcímeken érhetőek el:
https://www.szeretetszolgalat.hu/tajekoztatas-a-szocialis-vezetokepzesrol
https://btk.ppke.hu/karunkrol/intezetek-tanszekek/szociologiai-intezet/szocialis-vezetokepzes-tanszek