A Családok Átmeneti Otthonának a korszerűsítésére, valamint a szociális szakmai munka fejlesztése

Családi napot tartott a Szent Vince Otthon Családok Átmeneti Otthona

Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt hasznos és tartalmas időtöltésnek ígérkezett a 2018.06.30-án megtartott családi nap a Szent Vince Családok Átmeneti Otthonában. A családi nap számos programot kínált ahol bábszínházzal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, trambulinnal, akadályversennyel vártuk mind az intézményben lakó mind a külsős meghívott családokat. A családi nap résztvevői közös asztalnál, együtt fogyasztották el az elkészült gulyáslevest, fánkot, és a szülők valamint a munkatársak által elkészített gofrit.  
A családi nap létrejöttét a Katolikus Szeretetszolgálat EFOP-2.2.3-17-2017-00042 nyertes pályázat részeként valósítottuk meg.

Sajtótájékoztató - 2018. március 23-án pénteken

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára is részt vett a projektindító sajtótájékoztatón péntek délután a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Családok Átmeneti Otthonában, Csákváron. 

Dr. Radnainé Dr. Egervári Ágnes, főigazgató elmondta a sajtótájékozatatón, az EFOP-2.2.3.-17-2017 pályázaton most elnyert összeget, 46,23 millió Forintot,  négy területre fordítják: az épület teljes energetikai megújítására, akadálymentesítésre, a közösségi terek átalakítására, valamint a munkatársak szakmai fejlesztésére. A Katolikus Szeretetszolgálat 1950 óta van jelen Csákváron, azóta folyik a településen idősgondozást. A mostani, Makovecz tervező Kisszövetekezet által tervezett épület néhány éve még üresen állt, de  tavaly óta új funkciót kapott, és benne működik a családok átmeneti otthona. A két intézmény jól kiegészíti egymást és számos előnye van az együttműködésnek.

Sajtóközlemény

2018-ban megújul a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon Családok Átmeneti Otthona. A Katolikus Szeretetszolgálat 46,43 millió Forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Operatív Program EFOP-2.2.3.-17 keretéből a Családok Átmeneti Otthonának a korszerűsítésére, valamint a szociális szakmai munka fejlesztésére.