Decemberi álom a Családok Átmeneti Otthonában

A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Családok Átmeneti Otthonában sok örömöt hozott a december az intézményben lakó gyermekek és szüleik számára.

Az adventi ünnepkör hagyományát követve került sor november utolsó vasárnapján az első gyertya közös meggyújtására. Ezt követően az adventi koszorú gyertyái minden héten egy kedves műsor kíséretében lobbantak lángra.

A gyermekeknek advent első vasárnapján nagy meglepetésben volt részük. A bodméri advent programsorozat keretén belül a Palinta-Társulat „Téli hóka-móka” című gyermekműsorát tekinthették meg, sőt az előadás aktív részesei voltak, mely boldogsággal töltötte meg a gyermekek szívét, örömkönnyekkel az anyukák szemét.

Egy hét elteltével megérkezett lovaskocsin a Mikulás is, aki megajándékozta a csillogó szemű gyermekeket, akik énekekkel, versekkel köszöntötték Őt.

Az ezt követő időszakban a karácsonyi készülődés vette kezdetét. Ünnepi díszbe öltözött az intézmény épülete és a közösségi tér. A dekorációk elkészítése és a díszítés a lakókkal közös munka eredményeként született meg, melyben kicsik és nagyok egyaránt részt vállaltak. Végre elérkezett a várva várt Karácsony, a Szenteste napja. Már délelőtt kezdetét vette a készülődés, a közös sütés-főzés. A közös ebédet követően került sor a karácsonyfa közös feldíszítése, majd a gyermekek által várva-várt ajándékozásra és a titkot rejtő csomagok kibontására.

A 2021-es óév búcsúztatása, az év utolsó órái közös vacsorával, sok nevetéssel, vidámsággal teltek. Várakozással, vágyakkal telve léptük át az Új Esztendő küszöbét.

            Ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki minden kedves támogatónknak, akik a családoknak nyújtott felajánlásaikkal igazán meghitté és szebbé varázsolták az ünnepnapokat!

Szeretetteljes, Békés, Örömteli Új Esztendőt kívánunk!