Családok vettek részt a lelki rehabilitációban Bakonyszücsön

Logikai játékok széles választéka
Logikai játékok széles választéka

Hosszú idő után ismét gyerekzsivaj töltötte meg az ódon Plébánia és az új épületegységünk falait.

A rosszindulatú daganatos megbetegedésben érintett gyerekek jöttek el hozzánk családjukkal együtt, hogy gyönyörű természeti környezetben és a megújult épületekben töltsenek el néhány felejthetetlen napot. Az Otthonunk által biztosított teljeskörű ellátás, valamint a színes programokban való részvételi lehetőség eredményesen segítette a testi-lelki feltöltődést, a szülői önsegítő csoport működtetését, a kortárs kapcsolatok alakulását. A családok részvételével többek között ügyességi sportvetélkedő zajlott, ahol a vicces feladatok garantálták a nevetést, a jókedvet.  A feladatok között szerepelt a mozgáskoordináció fejlesztésére irányuló tevékenységek, mint a mocsárjárás, célbadobás, valamint bekötött szemmel ki kellett találni, hogy a játékosok milyen tárgyat választottak a kincses zsákból. A helyzetet nehezítette, hogy még nem mindennapi használati tárgyak is voltak a zsákban!  

A verseny ugyan a felnőttek győzelmével zárult, de mivel mindenki egyformán részt vett a feladatok megoldásában, így a fő díj, egy sóskaramell torta elfogyasztása is közösen történt minden résztvevő megelégedésére.

Rendhagyó program volt, hogy Hajdú-Smahó Melinda, a győri egyetem oktatója egy nagy doboz logikai játékkal segítette a képességek kibontakozását, amely újdonságot jelentett gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Bizony törni kellett a fejünket a megoldáshoz! De aztán végül mindenki sikerélményt tudott szerezni, ami elégedettséggel töltötte el a résztvevőket.

A hét egyik napján pályázati támogatásból ismeretszerzés és a katolikus hitünk elmélyítése céljából ellátogattunk Veszprémbe a Várba, az Érseki Palotába, valamint a Szaléziánumba. Nagy élményt jelentett, hogy bepillantást nyertünk az Érsekség évszázados falai között folyó tevékenységbe, az imádságos lelkületet sugárzó termekbe és megcsodálhattuk a gyönyörű festményeket. Utunkat Tihanyban folytattuk, ahol egy finom ebédet fogyasztottunk el, majd a Tihanyi Apátság megtekintése előtt az elénk táruló felejthetetlen panorámában gyönyörködtünk. Nagyon kedves fogadtatásban és vendéglátásban volt részünk a Tihanyi Levendula Klub tagjai által, akik közül többen jártak már Bakonyszücsön is, így régi ismerősként üdvözölhettük egymást. A nap zárásaként a gyermekek, no és természetesen a felnőttek nagy örömére is, Tihanyból Balatonfüredre hajóztunk, ami csodálatos élményt jelentett a résztvevőknek.

A heti programban szerepelt még a bakonybéli Monostor meglátogatása, a pápai Termálfürdő felkeresése, vasárnap természetesen közös szentmise a helyi templomban, és nem maradhatott el a zeneterápiás foglalkozás, valamint az alkotás örömét jelentő kézműves ügyeskedés sem.

A szülők és gyerekek külön csoportokban részt vettek a pszichológiai tréningen, ami szintén igen nagy sikert aratott annak élményszerűsége miatt.

A terápiás ciklus időtartama gyorsan eltelt, a családok minden tagja élményekkel feltöltődve, dicsérve az ellátási és elhelyezési körülményeket, elégedetten ugyan, de sajnálattal indult haza az OTTHON-ból.

Jövőre ismét találkozunk, szeretettel várunk Titeket!