Családi nap intézményünk telephelyén

Otthonunk telephelyén 2022. július 30-án Családi Napot rendeztünk, amit már nagyon vártunk a nehézségekkel teli, pandémiás időszakot követően. Szerettünk volna lehetőséget biztosítani intézményünk lakóinak, szeretett hozzátartozóiknak és kollégáinknak, hogy egy vidám ünnepi napot tölthessenek el együtt. Meghívásunkra, több család érkezett, gyermekek, unokák, dédunokák. A gyülekező családtagokat, agapéval fogadtuk, majd a nap szentmisével kezdődött.

Gerendai Sándor esperes úr szavait idézve:

”A közös ima békéje erősíti a családok életét a nehézségekben és örömökben is. Ha béke van a szívünkben, akkor felelősen gondolkodunk a nemzet nagy családjának békéjéről is.” Az intézmény vezetőjének köszöntőjét követően, bemutatta a jelenlévőknek az otthon munkatársait, akik különböző területeken, de mind az itt lakók ellátását szolgálják. A délelőtt további részében kulturális program zajlott. Elsőként A sziget című színdarabot adták elő közösen, intézményünk lakói és dolgozói. Az előadás mottója: „Csak az idő tudja, hogy az életben milyen fontos a szeretet.”

Hamvas Béla: Isten tenyerén ébredtem című versét Frecska Tiborné Marika, otthonunk lakója szavalta el. Ezután a Szárligeti táncegyüttes nagysikerű country előadását láthattuk, majd intézményünk dolgozóinak meglepetés műsora következett. Népviseletben, vidám asszonycsúfolót előadva szórakoztatták a közönséget. A Családi Napon köszöntöttük Perjés Gézáné Frici nénit, aki családtagjai körében, ezen a napon ünnepelte 99. születésnapját.

A program zárásával az időjárás esősre fordult, így az udvarról fedél alá húzódtunk. A közös ebédet követően, gyermekek és felnőttek együtt készítettek családi tenyérlenyomatot emlékként. A hozzátartozók bepillanthattak az otthonban zajló életbe, foglalkozásokba fényképeken keresztül, vagy kísérővel megtekinthették az intézmény épületeit, helyiségeit. Az otthon vezető munkatársainak és a vendégek jelenlétében fórum zajlott, ahol az intézményvezető tájékoztatást adott az otthon és az ápolás-gondozás aktualitásairól. A hozzátartozók interaktív részvétele tette igazán érdekessé és hasznossá a fórumot.

Generációk találkoztak, családi és személyes kapcsolatok erősödtek ezen a napon. Tartalmasan megélve, testben és lélekben gazdagodva térhettek/térhettünk vissza a mindennapokhoz. Az ima és a hála csöndje uralkodott a Szent Család otthonában és ezt a békét és áldást kérjük a családokra és intézményünk életére.