Családi nap 2023

Családi napunkat minden évben szeptember 21-éhez, az Alzheimer Világnaphoz legközelebb eső hétvégén szoktuk tartani. Idén erre szeptember 23-án, szombaton került sor.

A kedvezőtlen időjárás előrejelzés miatt a szokásosnál is nagyobb izgalmak előzték meg a napot. Sokáig sajnos bizonytalan is volt a megrendezése. Végül az égiek kegyének, valamint a résztvevők, fellépők és a szervezők rugalmasságának köszönhetően egészen gördülékenyen alakult a nap, melynek egyik meghatározója az operettek világa volt. A délután ennek a könnyed, bohókás, humorral fűszerezett, önfeledt hangulatot idéző zenei műfajnak a jegyében telt.

Az eseményt Burányi Roland atya, a Katolikus Szeretetszolgálat lelkipásztorának áldása és Kocsis Edina intézményvezető köszöntője nyitotta meg. Ekkor került sor az Otthon azon dolgozóinak a díjazására, akik több évtizedes munkakapcsolatot tudhatnak maguk mögött a Zárdakertben.

A hozzátartozók által az egyik leginkább várt műsorszám a lakók fellépése. Az idén bemutatott Reptér című produkcióval időseink a hó elején Lakitelken megrendezett „Tevékeny Élet” fesztiválon első helyezést értek el.  A siker most sem maradt el. Ahogy nagy tapsot kaptak azon lakóink is, akik versmondásukkal, és szóló énekükkel varázsolták még szebbé a családi délutánt. Kiemelendő – és ezt ők maguk kérték – hogy közülük ketten is „régóta”, egészen pontosan 91 és 97 éve „fiatalok”. Kívánunk nekik, és mindenkinek további egészségben töltött, szép éveket.

A magával ragadó előadások sora itt még nem ért véget. Fellépő vendégeink között üdvözölhettük az Otthon egykori kedves kollégája, Zsolnai Jánosné, Ani által vezetett hernádi Szenior Örömtánc Csoportot, akik vidám, fülbemászó dallamokra épülő koreográfiákkal érkeztek. Blokktáncot, páros táncot és egy körtáncot adtak elő, melynek ritmusára mindenki együtt tapsolt.

Nem maradhatott el a dolgozók meglepetés tánca sem, mely szintén az operettek világába kalauzolt minden jelenlévőt. A lányok rendkívül dinamikus, látványvilágában is pazar produkciójának zenei alapjául Szirmai Albert Mágnás Miska című operettje szolgált. Felkészítőjük idén is Opóczki János volt.

Örömünkre szolgált, hogy Soós-Győrffy Katalin is elfogadta a meghívásunkat. Az eleredő eső miatt Katalin már zárt téren idézte meg a „kicsi operák” világát. Gyönyörű hangja, kedves, közvetlen előadásmódja elvarázsolta a jelenlévőket, ahogy a fellépőruháit is csodálattal nézték lakóink.

A délutáni vendégvárást konyhás kollégáink ízletes rétese és pogácsája koronázta meg.

Köszönjük szépen valamennyi fellépő vendégnek, hogy megtisztelt bennünket jelenlétével, és műsorával szebbé tette a családi délutánunkat!

Egyben köszönjük a vendégeknek, hogy a bizonytalan időjárás ellenére is ellátogattak hozzánk!