Családi Délután 2019

Hagyomány már a Zárdakert Idősek Otthona történetében, hogy évről-évre az Alzheimer Világnaphoz igazodva rendezzük meg Családi Délutánunkat.

Szeretettel várjuk erre az alkalomra lakóinkat, munkatársainkat és természetesen a hozzátartozókat is. Ez a pár óra lehetőség arra, hogy a mindennapok nyüzsgéséből kiszakadva, kötetlenebb hangulatban tudjunk együtt tölteni egy kis időt.

A délutánt Országh Tibor gyóni kanonok nyitotta meg, majd Kocsis Edina intézményvezető asszony gondolatait hallhattuk. Ezen a napon került sor a 10, 15, és 20 éve a Zárdakertben dolgozó munkatársak köszöntésére.

Családi Délutánjainkra az Otthon lakói segítőikkel együtt mindig nagy odaadással készülnek. Idén egy olyan produkciót mutattak be, amellyel az előző héten, Lakitelken megrendezett Tevékeny Élet Fesztiválról második díjat hoztak el színpadi játék kategóriában. Vidám, és sportos - szorgos előadásuknak a Zárda-zumba elnevezést választották a szereplők.

Mindig bearanyozza lakóink napját, ha gyerek fellépők érkeznek, és a maguk természet adta vidámságával, és kedvességével örömet csempésznek az Otthon falai közé. Ezért is okozott nagy örömet a hernádi Csajbota Néptánccsoport gyermekeinek szereplése, akik Forrás-Arláth Andrea vezetésével felcsíki játékokat mutattak be.

Idén is elfogadta meghívásunkat Jakab Cintia, aki amellett, hogy a Pest megye hangja dalverseny döntőse volt, több zenekar énekesnője is, valamint rendszeresen vállal egyéni fellépéseket. Csodálatos hangjával, és előadásával ismételten lenyűgözött mindannyiunkat.

Visszatérő vendégként üdvözölhettük a sári Rozmaring Hagyományőrző Népdalkör tagjait is, akik idén egy dalcsokorral készültek. Előadásuk mellett a sári népviseletet is megcsodálhattuk.

Nem maradhatott el a dolgozók táncos fellépése sem. Kollégáink egy napsugaras, déli ország hangulatát idézték meg görög táncukkal, melynek betanításában állandó felkészítőnk, Opóczki János segítkezett.

Ünnepi műsorunk végén Somorjai Gábor szintetizátor játékát hallgathattuk, és közben megízlelhettük a helyben, kollégák által készített finom házi rétest.

Ezúton is köszönjük valamennyi fellépőnek, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, valamint köszönjük Opóczki Jánosnak is a fáradhatatlan munkáját!