COVID-19 megelőzési feladatok listája bentlakásos szociális intézmények számára

Tisztelt Kollégák!

Az alább található, a Katolikus Módszertan által készített csatolt dokumentumban olvashatóak a COVID-19 megelőzési feladatok listája bentlakásos szociális intézmények számára a szintén feltöltött forrásdokumentumok megjelölésével, időrendi sorrendben. Egy-egy intézkedés a legkorábban megjelenő forrásnál található.

A dokumentum felsorolás jelleggel tartalmazza a szükségesként elvárt teendőket. Érdemes végigtekinteni a listát, hogy minden intézkedés megtörtént-e az intézményekben. Az egyes pontok tekintetében bővebben a megjelölt forrásdokumentumokban tájékozódhatnak.
Az összes dokumentum részletes végiolvasása és a munkatársakkal való megismertetése is mindenképpen javasolt, amennyiben ez eddig nem történt meg.
A listát folyamatosan frissítjük!

További alkalmazandó intézkedésként megfontolásra érdemesnek javasoljuk a közvetlen ellátásban részt nem vevő munkatársak (pl.: mosoda, gazdasági csoport, stb.) elkülönítését az igénybevevőktől és a közvetlen ellátásban résztvevőktől, a részlegek egymástól való izolálását, illetve a munkatársak intézménybe való beköltözését. Ezek természetesen nem mindenhol alkalmazható megoldások, a megvalósításnak számos akadálya lehet, azonban alkalmazás esetén bármelyik hozzájárulhat a betegség intézménybe történő bejutásának megakadályozásához.