Beszámoló az „Időskori pszichiátriai betegségek felismerése, kezelése képzés szakembereknek” című online továbbképzésről

Összegző idézetek a képzésen résztvevőktől:

„Nagy öröm számomra, hogy a koronavírus időszakában is szerveztek részünkre képzést online formában, s ezzel lehetőséget kaphattunk a fejlődésre, tudásunk gyarapítására az időskori pszichiátriai betegségek felismerése és kezelése témakörben.”

„Nagyon jól éreztem magam a képzésen! Sok hasznos dolgot tanultam, amit a munkám során nagyon jól tudok hasznosítani! Köszönöm, hogy részt vehettem a képzésen! Remek előadók voltak!”

„Úgy gondolom, fontos, hogy időről-időre továbbképzések részesei legyünk. A szakterületünket érintő lényegesebb területekbe mélyebb betekintést kaphassunk. Ez a képzés is ezt a célt szolgálta. Örömmel vettem, hogy részese lehettem.”

„A képzés nagyon jó volt, nagyon tetszett, hogy voltak interaktív részek, amikor mindenki elmondhatta a véleményét. Az előadók nagyon felkészültek, rugalmasak voltak, alkalmazkodtak hozzánk.”

„A képzés nagyon tetszett annak ellenére, hogy csak online lehetett megvalósítani. Az előadások tartalmasak és hasznosak voltak számomra, sok új információt szereztem, amit a munkám során is tudok majd hasznosítani. Különösen tetszettek a gyakorlati feladatok és a szituációs játékok.”

„Előadókkal kapcsolatosan kifejezetten tetszett, hogy nagyon ember központúak voltak. Jól érthetően adták le a tananyagot. Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a képzésben és ezáltal csodálatos embereket ismerhettem meg, akik ugyan úgy a szívükön viselik az idős emberek gondozását.”

 

2021. január közepén megrendezésre került az „Időskori pszichiátriai betegségek felismerése, kezelése képzés szakembereknek” című minősített továbbképzés, mely a Katolikus Szeretetszolgálat négy intézményének (Csákvár, Székesfehérvár, Tiszaalpár, Jászberény) bevonásával zajlott le.

A továbbképzés a COVID-19 járványügyi helyzet következményeként online formában valósult meg, mely új kihívások elé állította az oktatókat és intézményeink munkatársait is. A 40 órás továbbképzést Dr. Pálfiné Dr. Kegye Adrienne és Dr. Pék Győző tartotta. A nehézségek ellenére sikeresen megvalósult a továbbképzés.

A munkatársak számára a képzés lehetőséget adott szakmai ismereteik bővítésére csoportmunkák, csoportfeladatok, szituációs játékok keretében, melyek összehozták a különböző intézmények munkatársait. Támogatást kaptak abban, hogy megfelelő módszerekkel tudják felismerni a betegségeket, segíteni a különféle pszichiátriai kórképekkel élő ellátottak életét. Segíteni tudják enyhíteni a problémákat, ezáltal szebbé tenni a bentlakók mindennapjait.

A képzésről a résztvevők egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak, véleményük szerint az előadások tartalmasak és hasznosak, a témák nagyon izgalmasak voltak. A beszámolók alapján a hallgatók sok olyan új információt szereztek, amit a munkájuk során is hasznosíthatnak, megerősítést kaptak szakmailag és emberileg is a jól felkészült oktatóktól.