Az élet szolgálatában

Magyarországi résztvevői is voltak az Omahában (USA) megrendezett, NaPro Technológiával kapcsolatos képzésnek. 

Hatalmas érdeklődés övezte a VI. Pál Intézet áprilisban megrendezett oktatási alkalmát, melyet az egyesült-államokbeli Omahában tartottak. A képzésen összesen 86-an vettek részt, a világ 14 országából - köztük Magyarországról is.

Az oktatási alkalmak előtt és után több orvos résztvevő is megfigyelhette az orvosi és sebészi NaPro Technológiával kapcsolatos olyan eljárásokat, amelyeket az Intézet orvosai nap mint nap biztosítanak az Intézet területén. A képzés során a résztvevők kaptak tankönyvet és egyéb segédanyagokat, többek között az alábbit is: The Medical & Surgical Practice of NaProTECHNOLOGY (https://naprotechnology.com/books/). A képzés magyar résztvevője elmondta: "2022 áprilisában volt szerencsénk harmadmagunkkal Hilgers professzortól megtanulni a NaProTechnológia orvosi alapjait.

A képzés tömör, és nagyon informatív volt. Az őszi párizsi alapképzést számos ponton tudták kiegészíteni az orvosi gyakorlatban használható információkkal, protokollokkal. Nagy hatással volt mindhármunkra Hilgers Professzor megismerése, az Intézetének személyes felkeresése. Hálásak vagyunk a Katolikus Szeretetszolgálatnak, hogy támogatta a képzésünket, mind szakmailag, mind lelkileg sok hasznos tapasztalattal érkeztünk haza, azon dolgozunk, hogy ezeket minél hamarabb gyakorlati betegellátásba tudjuk átültetni."