Az Édesanyákat köszöntöttük

"Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel,
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad,
Köszönöm, Istenem az édesanyámat."

Dsida Jenő

A világ minden táján ünnepelik az anyák napját, más és más időpontokban.  Magyarországon május első vasárnapja az, amelyen hagyományosan megemlékezünk az anyaságról, az anyákról

 Idén ez is a megszokottól eltérően zajlott … Az üvegfalon, illetve a kerítésen keresztül tudtak a családtagok, hozzátartozók találkozni az édesanyákkal, nagymamákkal, dédikkel és keresztanyákkal. Emellett többen éltek a telefonos beszélgetés lehetőségével is. Az igazi, személyes kapcsolat hiányát azonban érzik és hiányolják a lakók. Ezen próbáltunk enyhíteni a részlegenként szervezett anyák napi műsorokkal. Ehhez jelentős részben járult hozzá Szecskó József és Pálfi Erzsébet, akik önzetlen és odaadó munkájának köszönhetően csodaszép kis virágokkal szerezhettünk kellemes meglepetést valamennyi, az Otthonban élő édesanyának. Hálásan köszönjük a Szecskó család megható kedvességét ezúton is! A kis virágok mellé csoki szívecskével leptük meg a hölgyeket. A tárgyi figyelmességek mellett a műsorok megható versei, dalai érzékelhetően megérintették a néniket.

Külön meglepetést hozott mindannyiunk számára a vasárnap délután, ugyanis az Önkormányzat és a Holdfénykert Zenekar szervezésében zenélő kisvonat indult útjára Dabason. Legnagyobb örömünkre az Otthon udvarában is tettek egy kört, miközben szívhez szóló anyák napi dalokkal hoztak különleges meglepetést az itt élők és a dolgozók életébe.