Advent Máriaremetén

Adventus Domini – az Úr eljövetele. Egyházi évünk kezdetén ismét elérkezett az adventi várakozás. A természetben egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Ebben az időszakban meggyújtjuk adventi koszorúnkon az első, második, harmadik majd negyedik gyertyát várva az Isten Fia megszületését.

Mi itt Máriaremetén az adventi időben péntekenként 10 órai kezdettel a Jerikó Házban képes, meditációs elmélkedést tartunk hangolódva a közelgő ünnepre.

December 10-én, hétfőn délelőtt Horváth Zoltán Terézváros plébánosa tartott számunkra adventi elmélkedést, ahol rámutatott a hit fontosságára a betlehemi pásztorok és a három királyok személyén keresztül. Gyónásra és szentmisén való részvételre volt lehetőség.

Örömmel adjuk hírül, hogy Koltay Endre lakónk kezdeményezésére minden reggel az Emmausz Ház kápolnájában a Katolikus Rádióban elhangzó szentmisét lehet hallgatni és lehetőség van az Eukarisztiához járulni.

Másik nagyszerű kezdeményezés Polgárné Margit nénitől származik, aki lakószobáról, lakószobára, irodáról, irodára viszi a Szent Család képet, hogy néhány órára fogadjuk be a szállást kereső Szent Családot. Rövid időre megállunk a munkába és imádkozunk, énekelünk a kép előtt felidézve azt a szép népi szokást, hogy családtól családig vándorol a Szent Család kép az adventi időben.

Mindennapjainkat a II. kerület Önkormányzata, koncert, iskolások, óvodások ünnepi előadásai teszik szebbé.

Munkatársaink karácsonyi ünnepét 2018. december 19-én, szerdán délután 15 órakor tartjuk az Emmausz Ház kápolnájában.

Lakóink ünnepe 2018. december 20-án, csütörtökön 10 óra 30 perckor kezdődik a Názáret Ház aulájában, majd délután 3 órakor az Emmausz Ház aulájában.

Minden Lakót és Hozzátartozót szeretettel várunk!

Balog Józsefné, intézményvezető