A szolgáló szeretet jutalma – Szent Erzsébet rózsája díj

A Katolikus Szeretetszolgálat kezdeményezésére 20 éve alapított díj átadóján a Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen a neves kitüntetést Erős Klára, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntese, valamint a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthonában dolgozó önkéntesek Marie-Rose Pauwels és John Van Mieghem, az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon belga támogatói vehették át Veres András püspöktől, az MKPK elnökétől.

A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthonában jelenleg 150 súlyos -halmozottan sérült ember él. Az Otthont Árpádházi Szent Erzsébet oltalmába ajánlottuk. Alakja, élete - amelyben legfontosabb helyet kapta a szegények segítése és az elesettek felkarolása - közel áll szívünkhöz. Intézményünk az ország egyik legnagyobb, katolikus fenntartású, fogyatékos személyeket ápoló - gondozó otthona.

Marie-Rose Pauwels közel 32 éve elkötelezett támogatója és önkéntese az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonnak. Marie-Rose a Sint-Niklaas-i Technis Instituut (Belgium) tanáraként 1987 óta minden év tavaszán húsz-huszonöt fős diákcsoporttal látogatott el az otthonba kéthetes szakmai gyakorlatra. Jelenlétük eredményeként minden gondozottnak kétszer annyi törődés és szeretet jutott. Munkáját az otthonban élő fiatalok érdekeinek rendelte alá, nemcsak a Magyarországon töltött két hétben, hanem egész évben.

Az Otthon másik külföldi önkéntese, John Van Mieghem több mint harminc éve végzett munkája, elkötelezettsége az otthonban élő közösség számára felbecsülhetetlen. Kezdeményezésére, az otthon harmincéves jubileumára angolul és magyarul egy könyv jelent meg, amivel elvitte az otthon hírét a határainkon túlra is. Neki is köszönhető, hogy az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonban végzett szakmai munka napjainkban már nemzetközileg is elismert. Marie-Rose Pauwels és John Van Mieghem magyarul köszönte meg az elismerést.

A rangos kitüntetéshez szívből gratulálunk!

 

Az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon belga támogatóival (Marie-Rose Pauwels és John Van Mieghem) a Magyar Kurír készített interjút.  Az interjúkat az alábbi linkeken olvashatják: 

Interjú Marie-Rose Pauwels-szel

Interjú John Van Mieghemmel

 

Az eseményről a Magyar Kurir Katolikus Híportálon is olvashat.

/fotók: magyarkurir.hu/

Az „ipolytölgyesi rózsa” kapcsán tekintse meg Budapesten a Halászbástya előtti téren rendezett flashmob videónkat!