A március végi napok krónikája

 

Új ruhadarabunk

Napi viseletünk része lett az otthon falain kívül és belül is a maszk. Lakóink rácsodálkozását, és kezdeti ijedelmét beszélgetésekkel, türelmes odafordulással enyhítjük elsősorban. A munkatársak körében egyre gyakrabban felbukkanó színes, vidám, egyedi maszkok pedig sokat segítenek a helyzet komolyságának oldásában.  Talán részletkérdésnek tűnhet, de a mindennapokban ennek is jelentősége van.

 

Bibliakör

Pár napja még kegyes volt velünk az időjárás, így lehetőség nyílt akár egy kellemes levegőzésre, sétára a tavaszi melegben, akár arra, hogy kellően kis létszámban, elszórtan helyet foglalva a lakók a szabadban vehessenek részt bibliakörön. Természetesen a közös ének sem maradhatott el.

 

Világméretű közös imádságra hívta a Szentatya a híveket

Ferenc pápa az alábbi felhívást tette:

„Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kap az Ige megtestesüléséről (Gyümölcsoltó Boldogasszony), az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, kik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek.”

A rendszeres bibliakör és imádság, valamint a hetenkénti keresztúti ájtatosság mellett örömmel csatlakoztunk a Szentatya felhívásához, és valamennyi gondozási egységben a déli harangszó elhangzásakor elmondtuk közösen a Miatyánkot március 25-én. A lakókat is mélyen megérintette ez a kezdeményezés, és aki csak tehette, örömmel vett részt a közös imádságban. Hisszük, hogy a közösségnek ilyen módon is páratlan ereje lehet!

 

Szívecskékkel üzenünk mi is azoknak, akik nem maradhatnak otthon  heart

Országszerte kerülnek ki az ablakokba, ajtókra a piros szívecskék, mellyel köszönetüket szeretnék  kifejezni az ott élők, dolgozók mindazoknak, akik most nem maradhatnak otthon. Az üzenet azoknak szól, akik mindannyiunk biztonságáért dolgoznak, legyenek akár egészségügyi, rendvédelmi és szociális szférában dolgozók, boltosok, áruszállítók, postások vagy szemétszállítók...mindenki.  Magyarország "szívbe borult". 

 

- Antalffy Erzsébet -