A Katolikus Szeretetszolgálat dolgozói Czestochowában

A Fekete Madonna-képe évről évre a világ minden részéről vonzza a zarándokokat és turistákat egyaránt. 2017 június végén a Szeretetszolgálat munkatársai 64 fővel zarándokoltak a VI. Fekete Madonna Zarándokvonattal a Jansa Górán (Fényes hegy) található kegyképhez. A zarándoklat két fontos esemény jegyében szerveződött. Ünnepeltük a magyarok által alapított pálos rend kincsének, a Fekete Madonna kegykép megkoronázásának 300 éves évfordulóját, valamint a Szent László év alkalmából a zarándoklaton velünk volt Szent László egy csont ereklyéje.

A zarándoklaton a Szeretetszolgálat különböző intézményeinek munkatársaival együtt tölthettünk négy felejthetetlen napot, együtt élhettünk át felemelő pillanatokat és együtt erősödött keresztényi elkötelezettségünk. Fantasztikus élmény volt a 800 fős zarándokvonaton utazni, mint a „Szűzanya élő koronája”. Jól szervezett, lelki és spirituális élményekben gazdag programokon vehettünk részt.

Galériánkat ide kattintva tudja megtekinteni.

Munkatársaink mondták:

„Remélem, lesz még hasonló élményekben részünk, hiszen ettől az utazástól sokkal többet kapunk, mint amire számítottunk!”

 "Bármikor megismételném! Nagy élmény volt."

 "Köszönöm, hogy részt vehettem a zarándoklaton, nagyon jól éreztem magam, remélem a következő alkalommal is elmehetek!"

 "Nagyon jól éreztem magam, elképesztő, hogy egy 800 fős tömeg ilyen fegyelmezett tud lenni."

 "Örülök, hogy részt vehettem a zarándoklaton, nagyon jól éreztem magam, szeretném, ha jövőre szerveznének ilyen utakat és részt vehetnék rajta."

 "Örültem, hogy részt vehettem, nagy tapasztalat volt az emberek terén, hogy sokan mennyire hisznek Istenben tiszta szívvel."

 "Hívő ember létemre szorongva, de vártam ezt a napot, nagy élmény volt és emlékezni fogok rá, amíg élek!"